Chadina

Over ons

Chadina

Hallo mijn naam is Chadina en ik heet U van harte welkom op mijn website. 

Kenmerkend voor het buikdansen is dat alle lichaamsdelen ogenschijnlijk geïsoleerd van elkaar bewegen, terwijl het toch een harmonieus geheel vormt. Tijdens de lessen leert u dit dansmysterie te ontrafelen door ook op deze manier te bewegen, dat wil zeggen vooral vanuit uw bekkengebied. Voor het overige is buikdansen niet aan regels gebonden maar een vrije expressievorm waarbij iedere danseres haar eigen persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen!!

Om òòk kinderen met buikdansen in contact te brengen, is Chadina gestart met 2 groepen, speciaal voor hun. Er is een groep in de leeftijd 6/10 jaar en een andere groep in de leeftijd 10/14 jaar. Want ook voor buikdansen geldt: jong geleerd is oud gedaan. Bovendien is het goed voor de motoriek van elk kind en de lessen worden op een uiterst kindvriendelijke en speelse manier gegeven. Omdat er in elke groep nog plek vrij is, zijn aanmeldingen van kinderen zeer welkom. Uiteraard met toestemming van en in overleg met de ouders. En het zal U misschien verbazen maar de reacties van de huidige jeugdige cursistjes zijn zo enthousiast, spontaan en aandoenlijk dat een kennismaking met buikdansschool Chadina voor veel kinderen een echt feest zal zijn. Doen dus !!!

Verder bieden wij ook aan '' Oriëntaalse dans voor zwangeren '' ..... even weer iets anders! En je hoeft hiervoor géén buikdanservaring te hebben. Iedereen kan hier dus aan meedoen! Het buikdansen en de bijbehorende technieken versterken de voor de zwangerschap en de bevalling belangrijke buik- en rugspieren. Er volgt een bewustwording van kracht, beweeglijkheid en ontspanning in het bekken. Alle heupbewegingen geven de bekkenbodem extra elasticiteit. Buikdansen maakt je bekken soepeler, wat tijdens de bevalling positief kan werken. De dansbewegingen zijn zacht, langzaam en mild. Dit heeft een gunstige invloed op de moeder-kind- verbinding en maakt de baby in de buik rustig. Dansen, niet alleen in de zwangerschap maar in alle levensfasen van een vrouw, is een verrijkende mogelijkheid om het lichaam in beweging te houden. Voor welke zwangerschapsduur zijn de lessen geschikt? · Vanaf het begin van je zwangerschap totdat men zelf de keuze maakt om te stoppen. Vrouwen met bekkeninstabiliteit wordt wel aangeraden om alvorens toestemming van een arts of verloskundige te vragen. De lessen zijn altijd alléén met vrouwen onder elkaar. Een partnerles is er dus niet bij. Groepen worden gestart vanaf 8 personen.

Veel plezier op mijn site en misschien mag ik U verwelkomen in een van mijn lessen.

Met een vriendelijke dansgroet,

Chadina

Dansschool Chadina